Hartverwarmend gaan we de stuwwal bij Nijmegen beklimmen. We komen langs prachtige vergezichten op de Ooijpolder en in Nijmegen zien en lezen we over Romeinen, de oude stadswal en het Valkhof. In een van de oudste gebouwen in de Benedenstad - de Commanderie - is de brouwerij De Hemel in de kelder gehuisvest. We bekijken het museum - oude etiketten, foto's en krijgen een eerste biertje om te proeven. Beeldend met foto's, animatie-filmpjes wordt het brouwproces uitgelegd.
Bijzonder is dat deze brouwerij ook azijn, mosterd en likeur maakt van de restproducten. We proeven uiteindelijk 6 Hemelse bieren: Luna 5% (pilsener), Godelief 5% (amber), Serafijn 5% (dit was 't eerste Raaf witbier), Gloeiende Gabriel 7.5% (kruidig en kaneel) Helse Engel, een tripel van 8% (heel zacht) en hun quadruppel Nieuw Ligt van 10%. Daarbij worden hemelse hapjes geserveerd.
Klik hier voor de foto's op Flickr
Geen opmerkingen:
Een reactie posten