dinsdag 29 april 2014

donderdag 24 april 2014

Bierwandeltocht naar het Brouwcafé in Scheveningen

2e paasdag is bierwandeldag en we zijn met een klein maar fijn clubje bierwandelaars op pad door de Meijendel. Lekker struinen door flink begroeide paden naar die mooie uitkijkpunten in deze grillige duinen. We wandelen door de vele kleuren groen. Het pad gaat dwars door de duinen richting het strand en we genieten onderweg van de prachtige duinvennetjes en van het zand. Via het strand lopen we rap op de eenzame pier af, langs de vuurtoren en hup linksaf naar de haven waar het Brouwcafé is gevestigd. Hier doen we een proefplankje van hun bieren. Tony - de eigenaar - komt persoonlijk de bieren brengen en toelichten en af en toe komt ie checken welke we het lekkerste vinden. We drinken achtereenvolgens 4 van hun bieren: Frisse Wind 5%, lekkere Urquel-achtige pilsner met veel smaak; Voorjaarsvreugde (lentebier 6.5%), Witte wolk (weizenbier 6%) en Blontje (American Pale Ale 5%). Unaniem kiezen we het Blontje als lekkerste, vanwege de lekkere hoppige smaak, fijn bitter en aroma hop. Tot slot krijgen we nog een glaasje Cuvee du Chateau, een donker sterk bier met een moutig, chocola, port smaak waarvan je de alcohol (11%) erg goed proeft. Vrij jong.

Hier is de link naar de foto's op Flickr

zondag 13 april 2014

Bierwandeltocht naar De Molen: Lekker & Gezellig


Vandaag met 22 bierwandelaars op weg naar brouwerij De Molen in Bodegraven! Vanaf Gouda lopen we richting de Reeuwijkse plassen. Eerst wandelen we door de Heemtuin en langs het aangelegde tuinpark langs de snelweg met prijswinnende geluidswal. Het is een heel leuke gemêleerde groep mensen uit diverse windstreken van het land. Bij Bodegraven lopen we over oude landweggetjes richting de Molen in Bodegraven. Daar aangekomen krijgen we een rondleiding en proeverij in de oude brouwerij in De Molen.
Hier worden nu nog alleen proefbrouwsels gemaakt, even verderop staan de grote brouwketels. Niet zonder trots vertelt Peter Paul over de wereldse successen van hun bieren. 70% van de productie zetten ze af in het buitenland. We kijken, ruiken en proeven achtereenvolgens: Pale Ale Citra, Pijl en Boog triple en Mooi en Meedogenloos. Daarna kiezen we nog een bier met namen als Vuur en Vlam, Rasputin en Bloed, Zweet en Tranen. We bleven nog Lekker Lang en Gezellig.

Hier staan de foto's op Flickr