dinsdag 24 juni 2014

Bierwandelweekend Texel: Boeiende Texelse Bieren

Bierwandeltochten regelt ook groepsuitjes zoals het Bierwandelweekend Texel voor de Borrelclub. Dat is veel lol, Texels bier proeven en genieten van de Texelse natuur: bos, duinen, strand,  grassige schapendijken en lekker Texels lamsvlees. We verblijven twee nachten en bezoeken twee brouwerijen. We wandelen naar de Bonte Belevenis waar brouwerij De Boei is gevestigd. We degusteren en beoordelen bieren met namen als Noorderzon, Loodsbier, Windkracht 8 en 10. Na de lunch wandelen we richting De Hoge Berg waarachter de Texelse brouwerij ligt. Na de rondleiding en proeverij laven we ons aan hun nieuwste bier: de Vuurbaak. Een lekkere Irish Red Ale met een bittertje op 't eind. Die gaan we exporteren naar de vaste wal zoals dat hier heet op Texel. De zondag is gereserveerd voor een bezoek aan het noordelijkste puntje van Texel waar de vuurtoren staat. De Borrelclub is lekker aan het uitwaaien en geniet van de zeewind! Mmmm wat is Texel een fijn eiland, proost en tot de volgende keer! Wil je ook een Bierwandeltocht als groepsuitje voor een dag(deel) of weekend? Vraag naar de mogelijkheden bij info@bierwandeltochten.nl

Hier staan de foto's van dit bierwandelweekend op Flickr

maandag 23 juni 2014

Een Hoptimistische Bierwandeltocht naar brouwerij Rodenburg


De groep bierwandelaars staan klaar in Rheden om de Veluwezoom te beklimmen. Ze komen uit Groningen, Alkmaar en Utrecht en hebben er zin in! Goed geluimd wandelen we door de bossen en kijken over de Posbank bij de steile trap. We pauzeren even bij de Carolinahoeve dat mooi ligt verscholen in het bos. Na de 14-sprong komt het zonnetje erbij en zijn we flink in de vakantiestemming op het pontje naar Oldenburg.
Weldra komt brouwerij Rodenburg gelegen in het gehucht Rha in zicht vanaf de IJsseldijk, mmm dat wordt genieten. De Engelsman Steve Gammage brengt ons zijn heerlijke Bronckhorster bieren op zijn terras. We beginnen EigenWeiss tot De Hooge Heren het overnemen. De derde is een Angus Tripel die de positieve trend verder inzet naar de Hoptimist, wow wat is dat 'n lekkere DIPA. Tot slot nemen we de Nightporter, 'n heerlijk zacht rokerige stout, daar wordt je heel blij van!

Meer foto's van deze bierwandeltocht op Flickr

donderdag 5 juni 2014

Nieuw! De Bierproeverij op Vaderdag


De Bierproeverij op Vaderdag is een 'wandeltocht' langs Gelderse brouwerijen op één locatie. In het nieuwe café Stella By Starlight in Arnhem zullen we 6 zomerse bieren proeven onder begeleiding van biersommelier i.o. Maarten Exel van Bierwandeltochten. Hij bespreekt en laat je genieten van verschillende biertypes zoals Weizen, IPA, Saison, Blond, Tripel. De bieren komen van lokale brouwerijen uit Gelderland zoals 't Goeye Goet, Het Roze Varken, Oersoep, Witte Leeuw, Rodenburg. 

Tijdens de proeverij komen de volgende aspecten van het bier aanbod:

- biergeschiedenis
- hoe proef je bier
- biertypes
- brouwproces
- brouwerijen

De bieren worden geserveerd in proefglaasjes van 12-15 cl. Daarnaast serveren we diverse versnaperingen (kaasje, worst, crackers). En staat er water op tafel om de smaak te neutraliseren.


Proef en geniet mee!

Thema bierproeverij: zomerse bieren uit Gelderland
Datum: 15 juni 2014
Tijd: 16.00 u -18.00 u
Locatie: café Stella By Starlight, Coehoornstraat 33, Arnhem 
Aantal deelnemers min/max: 10 / 30
Speciale Vaderdag prijs: € 17,50 p.p.

Aanmelden (verplicht):

Stuur een mail naar info@bierwandeltochten.nl met je naam en aantal personen.