Romeinse Bierveldtochten 2018


Tijdens de Romeinenweek van 28 april t/m 6 mei organiseert Bierwandeltochten i.s.m. RomeinenNU diverse bierwandeltochten met het thema Romeinen in Nederland, mobiliteit en Bier.

De Romeinse Bierveldtochten zijn wandelingen langs onze Romeinse geschiedenis en eindigt met een bezoek aan een lokale (micro)brouwerij en een bierproeverij. De wandelingen worden begeleidt door een lokale Romeinengids en biersommelier Maarten Exel vertelt over de geschiedenis van bier. Belangrijkste vraag: dronken de Romeinen bier?

Romeinse Bierveldtochten tijdens de Romeinenweek 2018:
za 28-4 Romeinse Bierveldtocht De Kromme Haring, Utrecht
zo 29-4 Romeinse Bierveldtocht Oersoep, Nijmegen
wo 2-5 Romeinse Bierveldtocht Openluchtmuseum, Arnhem
do 3-5 Romeinse Bierveldtocht Burgbieren, Ermelo
za 5-5 Romeinse Bierveldtocht De Molen, Bodegraven
zo 6-5 Romeinse Bierveldtocht Maximus, Utrecht
* wijzigingen onder voorbehoud

Algemeen:
We volgen de geschiedenis van de Romeinen en stappen letterlijk in de voetsporen van de Romeinse soldaten. Onderweg vertelt de Romeinengids over de Romeinse geschiedenis met haar mooie verhalen en de biersommelier natuurlijk over bier (geschiedenis). We eindigen elke wandeltocht na circa 12-16 km met een bezoek aan een lokale brouwerij en krijgen een proeverij van hun bieren met hapjes. Deze Romeinse Bierveldtochten liggen langs de Limes. Starttijden zijn rond 10-11 uur, met een lunch/pauzelocatie halverwege, na een bezoek en proeverij bij brouwerij ligt de eindtijd rond de 17-18 uur. Alle tochten starten op en eindigen nabij een OV-locatie station of bushalte.

Prijs Romeinse bierveldtocht is €35,- p.p. (o.l.v. lokale Romeinengids en Biersommelier Maarten Exel incl. brouwerijbezoek, bierproeverij en hapjes)

Tickets

Omschrijving per Romeinse Bierveldtocht:

28-4: Romeinse Bierveldtocht De Kromme Haring, Utrecht 
Deze Romeinse bierveldtocht start bij station Utrecht Lunetten. We wandelen langs de Romeinse Limes oftewel de Noordelijkste grens van het Romeinse Rijk. We zien Castellum Fectio én Fort Vechten. Wandelen langs de Kromme Rijn en horen vele verhalen over de Romeinen van een lokale Romeinengids en over biergeschiedenis enthousiast verteld door biersommelier Maarten Exel. We stappen letterlijk in de voetsporen van de Romeinen met een pleisterplaats in Amelisweerd en proeven de bieren van brouwerij De Kromme Haring in hun brewpub in Utrecht. Meer info.


29-4: Romeinse Bierveldtocht Oersoep, Nijmegen
Deze Romeinse bierveldtocht begint in Berg en Dal aan het begin van een Romeins Aquaduct. We volgen het enige Romeinse aquaduct in Nederland door de heuvels en bossen en komen langs vele Romeinse plekken in Nijmegen. Zoals het legerkamp, castra op het Kopse Plateau en de Hunnerberg, Tempels en Oppidum Batavorum en horen vele verhalen over de Romeinen en over biergeschiedenis. We stappen in de voetsporen van de Romeinen en in Ulpia Noviomagus proeven we in de voormalige Soepfabriek de bieren van Oersoep. Meer info.2-5: Romeinse Bierveldtocht Openluchtmuseum, Arnhem 
Deze Romeinse bierveldtocht bij station Arnhem Zuid. We wandelen door een Romeinse tuin en in de wetlands van Meinerswijk zien we het oude Castellum Levefanum. We horen vele verhalen over de Romeinen en over biergeschiedenis enthousiast verteld door gids en biersommelier Maarten Exel. Daarna beklimmen we de Rozet voor een prachtig uitzicht over de stad en de parken Sonsbeek en Zypendaal. We wandelen door de bossen over zandpaadjes om bij het Openluchtmuseum uit te komen. In het museumpark lopen we naar de bierbrouwerij voor een rondleiding en proeverij. Dat wordt genieten! Meer info.
3-5: Romeinse Bierveldtocht Burgbieren, Ermelo 
Bijzondere Veluwse bierwandeltocht door het Putterbosch naar BurgBieren Brouwerij-Winkel en café in Ermelo. We wandelen langs het geheimzinnige Solse gat en struinen door de dansende bomen van het Speulderbosch. Halverwege hebben we een pauze in restaurant-café Boshuis Drie en vervolgen onze weg door een onderduikhol en wandelen langs grafheuvels op de Ermelose heide naar een Romeins Marskamp. We krijgen een rondleiding van de brouwer door microbrouwerij. We sluiten af met een bierproeverij waarbij we hun bieren leren kennen. Meer info.


5-5: Romeinse Bierveldtocht De Molen, Bodegraven 
Deze Romeinse bierveldtocht begint bij station Alphen aan den Rijn en loopt via Castellum Albanianae. We wandelen langs de Romeinse Limes, de Oude Rijn oftewel de Noordelijkste grens van het Romeinse Rijk. We zien oude munten en in Zwammerdam pauzeren we vlakbij Castellum Nigrum Pullum en horen vele verhalen over de Romeinen en over biergeschiedenis enthousiast verteld door gids en biersommelier Maarten Exel. We stappen in de voetsporen van de Romeinen om uiteindelijk in brouwerij De Molen in Bodegraven een rondleiding en proeverij te krijgen. Dat wordt smullen! Meer info.
6-5: Romeinse Bierveldtocht Maximus, Utrecht 
Unieke van deze Romeinse Bierveldtocht is de ontmoeting met een heus Romeins schip in Castellum Hoge Woerd. We wandelen vanaf station Utrecht Terwijde door de Leidsche Rijn, gebouwd op en rond de oude Rijn, de Romeinse Limes. Tijdens de bouw zijn er veel boten, munten en aardewerk en overblijfselen van Castellum en wachttorens gevonden tijdens de opgravingen. We zien hiervan replica's in het landschap, zien het geconserveerde schip de Meern I en genieten van het Maximapark. Vanaf de Romeinse wachttoren zien we brouwerij Maximus liggen waar we uiteindelijk afmeren voor een heerlijke proeverij van hun bieren. Meer info.

De Romeinse Bierveldtochten zijn mede mogelijk gemaakt door:
 Romeinenweek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten